U bent op de pagina:1ste Nederlandse congres over vitaal water.

1ste Nederlandse congres over vitaal water.

strict warning: Declaration of views_rotator_style_plugin::options() should be compatible with views_object::options() in /var/www/vhosts/aqua-aurora.nl/httpdocs/sites/all/modules/views_rotator/views_rotator_style_plugin.inc on line 56.

Van 22 t/m 24 september jl. heeft het 1ste Nederlandse congres over vitaal water plaats gehad op het hoofdkantoor van DHV in Amersfoort.

Op donderdag 22 september werd een seminar voor waterprofessionals en -wetenschappers georganiseerd. Deze dag stond in het teken van "Water - begrijpen". Presentaties van  Elmar Fuchs, Onno Harmsen en Ian Trousdell leverden hier o.a. een bijdrage aan. Dagvoorzitter was Cees Kamp, werkzaam bij Wetsus en promoverend op het onderwerp: watervitalisering.

Vrijdag 23 september was een dag voor relaties van DHV, er waren o.a. mensen aanwezig van waterzuiveringen en waterschappen. Centraal thema deze dag was: "Werken aan vitaal water". Ze kregen in de ochtend inspirerende voorbeelden te zien evenals verrassende demonstaties en praktijkvoorbeelden. In het middagprogramma kon er aan een drietal workshops deelgenomen worden en was er volop ruimte om elkaars ervaringen te horen en van elkaar te leren.

De publieksdag op zaterdag 24 september was mede een initiatief van de Stichting WATER Drager van Leven. Het ochtendprogramma bestond uit een drietal voordrachten van  Manfred Schleyer, Cees Kamp en Ian Trousdell. In het middagprogramma kwamen er een 7-tal gebruikers van vitaal water aan het woord. Ze vertelden enthousiast over hun ervaringen. Na afloop hiervan was er ruimte voor open discussie en vragen. 

Aqua Aurora was op alle drie dagen vertegenwoordigd. Ook op deze plek willen we DHV bedanken voor hun inzet en lef om over een bijzonder onderwerp als dit een zo groot opgezet geheel te organiseren.

Hieronder treft u een samenvatting van het verhaal van een aantal ervaringsdeskundigen:

Gerrit Wolters, verffabrikant (OAF Holland).

Door zowel waterdragende als niet waterdragende verven te produceren met een vitaliser van Aqua Aurora (hij meldde de werking niet te kennen) kunnen toevoegingen van vaak milieubelastende additieven sterk  verminderen. Zo neemt de toevoeging van  “titaanwit” zelfs met 20% af. De kwaliteit blijft gehandhaafd en neemt zelfs toe! De verf vloeit beter! Dhr. wolters: “De vitaliser heeft een positieve invloed op de verdraagzaamheid van de grondstoffen onderling, zodat de toevoeging van additieven sterk verlaagd kan worden. Ik denk hierbij o.a. aan dispergeermiddelen, fungicide stoffen, bevochtigers,  anti velvormers, stabiliteit middel. Mijn mening: het verlaagd de oppervlaktespanning van de stoffen, met als gevolg een grotere verdraagzaamheid onderling. De Aqua Aurora vitaliser heeft zelfs geleid tot een totale herformulering van de recepten". Kostenbesparend en met een enorme milieuwinst.

Harm Jan Boeve, mortelproducent (Habovo IJsselmuiden)

Hij maakte een vergelijking tussen water en vuur met water en cement. Teveel water maakt mortel zwak en bij te weinig water vindt nauwelijks reactie plaats. Door gebruik te maken van een bepaald type Aqua Aurora vitaliser kan hij de toevoeging van water zodanig beperken dat er een besparing van cementgebruik van meer dan 10% ontstaat zonder in kwaliteit in te leveren. De hoeveelheid cement verandert van 550 kg/m3 naar 475 kg/m3. Maar vreemd genoeg merkt hij dat de vloeren in kwaliteit toenemen. Ze vertonen minder krimpscheuren en vloeien beter: de verwerkbaarheid wordt beter en de vloeren zien er mooier uit. De toepassing van vitaal water heeft hier dus een enorme milieu winst veroorzaakt en met het  financiele gevolg hiervan was Boeve uitermate blij.

Javi Verhoef, huisschilder met een passie voor koi (Harskamp)

Hij meldde dat hij zijn verfproducten eerst door een Aqua Aurora vitaliser laat stromen waarna zijn verf beter vloeit en een betere dekking krijgt. In de koi wereld heeft hij veel naam gekregen omdat zijn koi er zo goed uit zien. De slijmhuid bij de vissen is aanzienlijk minder waardoor de kleuren van de koi intenser zijn. De waterkwaliteit in zijn vijver is subliem, wat ook de koi vereniging Koi 2000 is opgevallen. Hij mocht mee om in Japan bij koikwekers te kijken en constateerde dat de vissen daar in heel mooi vitaal water zwemmen. Als de vissen geëxporteerd worden ziet hij de negatieve veranderingen bij de vis. Ze vertonen stressverschijnselen, die echter bij hem in de vijver echter niet waarneembaar zijn. De vissen voelen zich thuis. Op de grote koi shows in Nederland, België en Engeland wordt Javi gevraagd om de wedstrijd vats te vitaliseren met de Aqua Aurora Massa vitaliser. Opmerkelijk is dat de ammoniakstank die vroeger op de shows te ruiken was, bijna geheel verdwenen is en dat de koi veel rustiger zijn.

Laura, dressuuramazone met een paard met een Rhino virus.

Ze vertelde dat haar paard in een pensionstal in Heerde staat waar de besmetting van het Rhino virus uitbrak. Dit zeer besmettelijke virus tast het zenuwstelsel aan en in enkele dagen traden er verlammingsverschijnselen op en kon haar paard niet meer staan. Ze wist van de werking van vitaal water en heeft dagelijks jerrycans Aqua Aurora water opgehaald en dit met veel moeite het paard laten drinken. Het paard reageerde wonderbaarlijk en na verloop van enkele maanden is haar paard volledig genezen. Laura's paard was met 6 anderen in quarantaine gezet. Met deze paarden is het minder goed afgelopen. Ze zijn uiteindelijk allemaal overleden. Vier zijn tijdens de besmetting dood gegaan en twee heeft men later laten inslapen omdat de paarden niet hersteld zijn en geen waardig leven hadden.