U bent op de pagina:"Kappers beschermen personeel onvoldoende."

"Kappers beschermen personeel onvoldoende."

strict warning: Declaration of views_rotator_style_plugin::options() should be compatible with views_object::options() in /var/www/vhosts/aqua-aurora.nl/httpdocs/sites/all/modules/views_rotator/views_rotator_style_plugin.inc on line 56.

Ruim twee derde van de kapsalons en driekwart van de kappersopleidingen bieden hun personeel en studenten onvoldoende bescherming tegen schadelijke stoffen en lichamelijke overbelasting. Dat blijkt uit controles van de Arbeidsinspectie bij 436 zaken en opleidingen. Dat liet het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maandag weten. Meer dan een derde van de kappers heeft rsi- of rugklachten. Ongeveer 20 procent van de kappers heeft last van handeczeem veroorzaakt door schadelijke stoffen in producten als permanentvloeistof en blondeermiddelen. De stoelen, wasbakken en zitjes op wieltjes waarop de kappers zitten, voldoen volgens de Arbeidsinspectie vaak niet aan de eisen om gezond te kunnen werken. Ook hebben personeelsleden vaak onvoldoende ruimte rondom de klanten waardoor ze zich in allerlei bochten moeten wringen om hun werk te kunnen doen. Haarverf en blondeermiddelen worden vaak in dezelfde ruimte klaargemaakt waar de kappers hun koffie drinken en boterhammen smeren. De middelen moeten eigenlijk in een aparte chemiehoek worden gemaakt. Daarnaast dragen kappers bij het gebruik van de middelen vaak geen of verkeerde handschoenen.

Een aantal kappers hebben de werking van vitaal water op kappereczeem ervaren. Klik hier voor de ervaringen van deze kappers of neem contact met ons op voor meer informatie.

terug naar overzicht