U bent op de pagina:Nationale Stralingsdag 2009

Nationale Stralingsdag 2009

strict warning: Declaration of views_rotator_style_plugin::options() should be compatible with views_object::options() in /var/www/vhosts/aqua-aurora.nl/httpdocs/sites/all/modules/views_rotator/views_rotator_style_plugin.inc on line 56.

Ook wij waren aanwezig op de Nationale Stralingsdag 2009, www.denationalestralingsdag.nl Op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei werden een tweetal bijna identieke ervaringsdagen gehouden, waarvan de vrijdag meer toegespitst was op professionals. Het complexe thema was: elektromagnetische straling, waarover meer dan 25 boeiende binnenlandse en buitenlandse sprekers hun ervaringen met de aanwezigen deelden.
 

Wij hebben het ervaren als twee bijzondere dagen. Hoewel al volop bekend met het thema, hebben ook wij weer nieuwe informatie kunnen horen. De verhalen van “ervaringsdeskundigen” waren eveneens bijzonder boeiend. Het is ons inmiddels duidelijk dat de Nationale Gezondheids Raad moet verdwijnen. U zult wellicht denken, “wat een boude uitspraak”, maar als u b.v. de website van de Stichting Stralingsarm Nederland (SAN) gaat lezen, wordt u het misschien wel met ons eens. En er is een mogelijkheid hiertoe.

De SAN is een actie gestart om voor een zgn. “burgerinitiatief” de hiervoor benodigde 40.000 handtekeningen te verkrijgen. Een burgerinitiatief is de mogelijkheid om met een grote groep burgers een onderwerp gedwongen op de agenda van de Tweede Kamer te zetten.

De omschrijving van het onderwerp waarover het hier gaat is:
”dat de medische bewijzen, dat straling van GSM/UMTS zendmasten tot ernstige gezondheidsschade en daaruit voortvloeiende financiële schade leidt, niet langer genegeerd mogen worden. Met het verzoek aan de Tweede Kamer verdere uitbreiding van UMTS te staken, de voorgenomen veiling van de licenties van de 2,6 Ghz-band voor nieuwe technieken van eind 2008 te verbieden en directe toepassing van het Voorzorgsprincipe te eisen.”

Wilt u meer lezen over dit onderwerp kijk dan op www.stralingsarm-nederland.org of één van de andere links over dit onderwerp op de LINK pagina.
Wilt u rechtstreeks naar de petitie klik dan hier.
 

Het onderstaande credo van de SAN, ondersteunt Aqua Aurora van harte.
"De belangenverstrengeling van de regering met het bedrijfsleven, het hoge percentage door industrie gesponsord "wetenschappelijk" onderzoek, de volgzame massamedia en de voor het bedrijfsleven gunstige wetgeving hebben tot een bedroevende milieu- en gezondheidsbescherming geleid.
Alleen de voor dit kartel gunstige wetenschappelijke onderzoeken worden openbaar gemaakt en benut, alsof het voorzorgsprincipe, de grondwettelijke mensenrechten en het lijden van tienduizenden stralings-slachtoffers überhaupt niet lijken te bestaan.
 

Waar Recht onrecht wordt, wordt burgerlijk verzet een Plicht!

Wat nu te doen?

  • Onderteken de petitie om een burgerinitiatief te verkrijgen
  • Steun de Stichting Stralingsarm Nederland met een donatie en uw handtekening om acties te ondernemen.
  • Lees de achtergronden op deze website aandachtig, in dit geval m.n. en wat nu te doen.